Avslut på en påskresa

Nu sitter vi i bilen på väg hem från Arlanda, tacksamma och lite trötta. Vid lunch idag satte vi oss i en minibuss och lämnade ett varmt och soligt Moldavien och nu närmar vi oss ett lite kallare Linköping igen.

Igår eftermiddag och kväll fick vi turista runt i Chisinau och äta middag tillsammans med våran ledare Radu och hans fru Ina som har varit en del av vårt team under veckan. Efter att ha sprungit igenom två marknader i en väldig fart och fått ta del av lite storstadspuls åt vi pizza tillsammans.
Under den vecka som har varit har iallafall min mage vuxit i storlek och i suget efter lite efterrätt bestämde jag mig för att köpa vad jag trodde skulle vara en liten cookie (man förväntar sig inte jättemycket för 10 kr). Men in kommer istället ett helt kakfat med 10 cookies på, men men, inget någon av oss grät över, som sagt, tur att magsäcken har vant sig!

Nu ska vi alla hem och smälta det vi har fått vara med om den senaste vecka. Vi har under veckan utmanats gång på gång i att inte veta riktig vad vi kommer göra eller vad vi kommer möta. Vi har istället fått lita på Gud och lita på de olika gåvor han har gett oss och verkligen använda dessa, och jag tror inte det hade blivit något bättre om vi hade planerat mera. Nu fick vi istället verkligen ge plats åt Gud och lite helt och fullt på honom och att han har koll på läget. Vi har fått vara med och be, höra vittnesbörd, berätta vittnesbörd, möta människor som ännu funderade över valet att följa Gud, fått uppmuntra och blivit uppmuntrade och i allt detta ära Gud! Utöver detta lära känna nya vänner, en ny kultur och se ett oerhört vackert land. Allt som allt en grymt bra vecka!

Vi kommer be och fortsätta stötta det arbete som pågår i Moldavien och Bravicea och vi är otroligt tacksamma för alla böner för oss inför och under resan, Gud har vakat över oss, lett oss och vi har känt en otrolig närvaro under många stunder. Fortsätt gärna be både för oss nu när vi kommer hem till “riktiga” livet igen men även för Moldavien och det arbete som pågår här.

Slava Domnului (ära Gud)!
Evelina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *