Au revoir!

Jesus är uppstånden – ja, Han är sannerligen uppstånden!

Vår sista dag i Frankrike började med en tidig morgon med packning och städning. Klockan 10-ish var det dags för påskdagsgudstjänst. Vi fick chansen att dela några vittnesbörd, ett drama och vi sjöng på svenska och franska tillsammans. En riktigt härlig samling som tog ungefär två timmar och tjugo minuter. Efter fika och mingel var det dags för den sista måltiden tillsammans med pastorn Jean-Louis och hans fru, Louisa och Fredrik och Martine.

IMG_1979[1] IMG_1981[1]IMG_1980[1]IMG_1978[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu taggar vi för hemfärden och räknar med att landa i Göteborg omkring kl 21 ikväll. Trötta men glada efter en alldeles alldeles fantastisk resa! Gud är god!

Au revoir Marseille!

Kristina

 

Posted in Uncategorized | Comments Off

Lördagens Marseille

Hej alla där hemma!

Igår gick vi på bönepromenad i staden. Vi fick be för kyrkor och församlingar som evangeliserar, vi fick också be för familjer som har det svårt, skolor där barn gick och så fick vi be för speciella personer. Det var en upplevelse och man märkte att Gud var med oss.

På eftermiddagen städade vi kyrkan med lovsång i högtalaren vilket gjorde att det gick betydligt fortare och kyrkan blev väldigt ren. Efter det så var det dags att handla lite souvenirer bl.a. underbart doftande tvålar som fanns vid hamnen, några köpte kylskåpsmagneter som ett minne.

På kvällen hade vi samling med lovsång, vittnesbörd, undervisning och bön.

Vi som är här vill tacka er alla för era böner dom har betytt väldigt mycket och fortsätt gärna be för hemfärden och att allt ska gå bra.

Ska bli kul att se er alla igen!

Kram Linda & Emma

Posted in Uncategorized | Comments Off

Long good friday

Idag har det redan gått fem dagar sen vi kom hit, vilket är svårt att förstå eftersom tiden IMG_1968[1] IMG_1969[1] IMG_1972[1] IMG_1971[1] IMG_1970[1]har gått så fort. Dagarna har varit väldigt intensiva men idag har vi fått en liten paus.

Direkt efter teamsamlingen åkte vi till kyrkan Notre Dame som låg högst upp i staden. Där uppe hade vi en fantastisk utsikt över staden. Vi tog mycket kort och bad för de olika områdena i Marseille och för grannländerna Algeriet, Marocko och Tunisien.

Vi gick in i kyrkan som var katolsk och därför var det mycket fokus på Maria. Martine berättade att i den katolska kyrkan glömmer man ofta bort den helige ande och upphöjer Jesu mor Maria väldigt mycket. De ber till Maria och inte lika ofta till Jesus. I kyrkan hängde det små båtar som man lämnade till kyrkan för att Gud skulle beskydda de som åkte med dem.

Efter tunisisk lunch delade vi upp oss och de som ville gå hem till kyrkan gjorde det. De andra stannade kvar på stan och såg bland annat på grafitti.

Dagens low var att vi gick i många trappor som gjorde oss trötta. Men dagens high var att ansträngningen var så värd! Utsikten var verkligen vacker och det var härligt att be för Marseille.

Så dagen har varit lugn och vi har fått en välbehövlig vila.

/Aline och Sara.

 

 

Posted in Uncategorized | Comments Off

Sista dagen 19/4.

image

image

Idag fick vi sova en timme extra, vilket inte gjorde någon skillnad för killarna som var tvungna att städa sina rum. Tjejerna däremot kunde njuta av lite extra sömn. Denna morgon såg annars ut som de andra morgnarna – zabadi (yoghurt gjord på hälften get- & hälften komjölk) till frukost, lovsång & bibelstudie från de sista kapitlet i andra petrusbrevet & bön.

Sedan fick vi ett par timmar att strosa runt down town i huvudstaden & även köpa lunch på egen hand. Vi avnjöt då resans sista falafel & shawarma. Efter vår lunch packade vi ihop våra grejer & åkte genom öknen mot döda havet. På vägen dit åkte vi förbi biblioteket som killarna sovit på & mannen som driver biblioteket ville träffa oss alla en sista gång & be för oss. Han bjöd även på glass, vilket uppskattades i värmen. När vi sedan kom fram till döda havet möttes vi alla av en värmechock utan dess like, man skulle kunna likna det vid att gå in i en bastu. Därför var det skönt när vi väl fick flyta omkring tyngdlösa i det supersalta vattnet. Där hade vi även våran personliga andakt & att sitta under en palm & läsa bibeln är något att rekommendera.

Kvällen spenderades uppe bland bergen i öknen med utsikt över döda havet. Där grillade vi & umgicks med alla som arbetar här. Bättre avslut har vi nog alla svårt att tänka oss. När solen hade gått ner åkte vi tillbaka till huset där tjejerna sovit & där fick vi ta del av en sista undervisning, lovsång & bön. Vi alla fick även chansen att dela veckans low, high & God-thing innan vi hoppade in i bilarna & åkte mot flygplatsen.

Just nu sitter vi i Paris & väntar på flyget som ska ta oss hem till Sverige, för många av oss går det här mot våran vilja då vi gärna hade stannat ett tag till. Men det här har varit en otrolig resa där Gud har jobbat genom oss & i oss – det här är bara början på livets resa tillsammans med Gud!

Ma salaam! / gänget genom David & Lydia.

Posted in 2014, Jordanien | Comments Off

Marhaba!

imageimage

Gårdagen började med att vi trötta, men glada, steg upp och åkte till utkanten av staden där en nystartad församling fanns. De höll på att renovera en lokal för att kunna ha gudstjänster och barnverksamhet. Där fick vi sandpappra väggar för jämna till spacklet och förbereda för målning. Vi klädde oss i svarta sopsäckar och körde på.
Därefter plockade vi ogräs i trädgården utanför. Under cirka tre timmar satt, låg eller kröp vi runt i trädgården i gassande som vilket resulterade i x antal olika snygga solbrännor. Att få hjälpa till praktiskt och att få lämna något efter sig känns fantastiskt.
Innan vi skiljdes åt firade vi nattvard tillsammans där vi sjöng sånger på olika språk. Det är otroligt att vi trots att vi kommer från så olika delar av världen kan mötas och dela tron och känna samhörighet.
Efter vi lämnat kyrkan åkte vi snabbt hem för att fräscha till oss och sätta på finkläder. Detta för att vi blivit inbjudna att besöka en arabisk kristen församling och fira långfredagsgudstjänst.
Efter en lång arbetsam dag kom vi tillbaka till lägenheten, delade vittnesbörd, bad för varandra och var tillsammans. Vi har verkligen tagit tillvara på den sista “arbetsdagen” tillsammans!

Tack för alla era böner och uppmuntrande mail!

/Lovisa & Madelen

Posted in Uncategorized | Comments Off

Tu es très belle!

Bonjour!

Idag har vi gafflat redigt mycket. I dubbel bemärkelse. Dagen spenderades i Aix en Provence vid en kyrka där vi hjälpt till att rensa den snårigaste och mest igenvuxna rabatt vi någonsin sett.

imageSSC_0907

För att komma iväg till Aix var vi tvungna att gå upp tidigare än vanligt. Vi slog ihop en frukost av nybakta baguetter från Boulangeriet, smaskigt för dem som inte tröttnat. Vid morgonmötet körde vi sju varv av saker vi hade att tacka för och det var en bra start på dagen. Vi hoppade på bussen till Aix och möttes av en vindstilla dag utan moln och mycket sol. Efter en kort promenad kom vi till den vildvuxna savannen som växt upp i ett hav av cement och stenrös, det går även att kalla det en rabatt. Vi rensade jorden med högafflar och släggor, Miriam jobbade hårdare än någonsin. Vi slet och rev och högg med mördarsläggan. Från att bara se en djungel av vildvuxet ogräs kunde en jordplätt huggas fram. I snåren fick vi undvika att krossa de stackars sniglarna och andra småkryp. Vi hjälpte även till att städa i kyrkan och klippa gräset. Efter sex timmars hårt arbetande och införskaffandet av vackra bonnabrännor var det dags för oss att tacka för oss och bränna vidare hem till Fredrik och Martine. Vi fick då dessutom träffa deras dotter Elisa som några av oss känner och har saknat mycket.

SSC_0905

Väl hemma hos Fredrik och Martine fick vi avnjuta fantastiskt vatten och iste. Vi lyssnade till deras bakgrund och historia och hur det kom sig att de var just här och arbetar med det de gör. Det var väldigt inspirerande och jag tror det var flera i gruppen som blev intresserade av att åka ut och arbeta i världen. De bjöd på en utsökt lax och potatis vilket påminde om Sverige.

SSC_0904SSC_0906

Vi avslutade dagen med en promenad i Aix på de kringliga smågatorna. Det var dags att ta bussen hem till kvällsmötet. Vi fick där lyssna till Jessicas och Stinas vittnesbörd, vilket var så bra!

Gör som sniglarna! Glid i frid.

Amanda & Miriam

 

 

Posted in Uncategorized | Comments Off

Tea Party & Kidsclub

Dag fem har nu passerat och en rutin har börjat infinna sig. Dagen startade som vanligt med frukost och sedan en lång stund av bön, lovsång och bibel läsande. Så bra att fokusera & sätta perspektiv för dagen. Det bar sedan av till en liten by/stad där vi träffade direktören för ett familjecenter och åt lunch tillsammans. Sedan genomfördes en kidsclub & ett english tea party parallellt med varandra med halva teamet i varje grupp.

English tea party gruppen höll i en presentation om Sverige. Det pratades bland annat om kungafamiljen, midsommar & vinter. Teamet bjöd de lyssnade jordanska tjejerna på knäckemackor med renost, lösgodis & singoalla. Det uppskattades så! Teamet fick goda samtal & möjlighet att visa på Guds kärlek genom deras handlingar. Gud är stor!

Kidsclub bestod av både killar och tjejer i 10 års åldern. Programmet vi genomförde innehöll både sång och drama, som var en favorit från i fiol. Vi lekte även lekar och färgladeimage image image bilder med barnen, killar för sig och flickor för sig. Jag uppskattade verkligen att umgås lite med barn; även fast vi inte förstår varandra i tal så är alltid ett skratt en bro till gemenskap.

Kvällens aktiviteter har nu precis avrundats. Kvällen har bestått av mycket bön, lovsång och inspirerande lokala arbetare som har berättat om deras arbete och vision.

Godnatt från en varm och dammig stad,

Caroline B & Sarah

 

Posted in Uncategorized | Comments Off

16/4-14

image

image

image

Gårdagen spenderades i en av de historiska städerna som det står om i 5 Moseboken 34:1-12. Bland annat fick vi besöka den plats där Mose fick se det förlovade landet.

Vi som befann oss på denna plats blev snabbt attackerade av glada och nyfikna skolbarn som inte kunde sluta fotografera oss.

Under dagen delades vi upp i 4 grupper. 2 av dem fick möjlighet att se och uppleva I & E:s fantastiska vardag i den här delen av världen. Som innehöll öken utflykt för grabbarna med I och jakt efter beduiner. För tjejerna som fick följa med E blev det möte med en kvinna och de fick en ny insikt på hur man kan nå ut till människor.
Resterande 2 grupper fick besöka olika lokala familjer där vi blev bjudna på mensaf och mycket arabiskt kaffe och gästvänlighet.

Kvällen bestod av mycket bön och lovsång. Det är underbart att få uppleva Guds närvaro och kärlek när man får höra om människors olika kallelser och vittnesbörd.

Tjineling folket! Allt gott. Kram Jacob och Ellen

Posted in Uncategorized | Comments Off

Les enfants

Hej till just dig som läser detta,

Vi har det gött här i Marseille på våra luftmadrasser och liggunderlag. Ett kallt golv lever vi på under denna vecka men människorna här har så varma hjärtan att vi somnar glada och varma på insidan – alltså behöver vi inte något varmt golv ;-). Vi började med frukost som vanligt och morgonmöte för att välkomna Gud och hans styrka. Sedan delade vi upp oss i våra tre små grupper och hade olika arbetsuppgifter. Grupp 1 (a.k.a. Teologerna/Selfie Delfie/Teoriterna/Lag Miriam, osv.) gick iväg till Sara & Sophia och fortsatte att riva ner tapeterna och de blev KLARA. Grupp 2 (alltså Team Sara/Stina, Lag Softa) städade matförrådet här i kyrkan och städade också utanför entrén (av kyrkan) och Grupp 3 (Lag Anthia, Det levande vattnet & Esters Team) planerade inför eftermiddagen då vi skulle ha Kids Club. Detta gjorde vi under förmiddagen. Sedan kom lunchen.

Lunchen var idag som alla andra dagar ett efterlängtat äventyr; vi fick skriva en lista på vad vi skulle beställa innan vi gick dit eftersom vi nu har insett att det blir kaos varje gång 14-16 personer ska beställa på samma gång på olika språk. Många beställde sallader vilket var tillfredsställande för de magarna som var ovana för baguetter tre gånger om dagen. Efter detta mål så var det dags för KIDS CLUB.

Kids Club, för er som undrar, är en återkommande onsdagsaktivitet för barnen i detta område. Det bästa var att barnen tillhörde olika religioner och bakgrunder – vi uppskattar att 80-90% var muslimer vilket är så modigt av mammorna att ta med sina barn till en kyrka för att de ska kunna uppleva gemenskap med varandra. Vi hade förberett olika aktiviteter såsom dans, bowling, ansiktsmålning, figurballonger, plocke-pinn, hästskokastning och så vidare. Och vi var redo för lite kaos i huset när barnen äntligen kom – minst 30 barn kom vilket vi tyckte var AWESOME. Det blev KAOS i huset alltså, ni anar inte och ändå fick vi veta att barnen var väldigt lugna av de ledarna som brukar vara med varje onsdag. Vissa av oss upplevde förvirring eftersom vi alla inte kunde förstå vad barnen sa (och de sa mycket) men några kände att vi kunde kommunicera väldigt väl språkligt med barnen. MEN i slutändan kände vi a l l a total happiness eftersom de här barnen var de sötaste, mest

IMG_1973[1]

IMG_1975[1]

skönaste och gulligaste barnen vi hade någonsin sett.

IMG_1974[1]

Sedan har vi ätit mycket god (diskho)pasta med tomatsås som middag som teologerna/teoriterna hade lagat & dessert såklart. Som avslutning på dagen fick vi höra på vittnesbörd från Amanda och Anthia – mycket fint!

Vi vill önska er en härlig fortsatt välsignad vecka och tack för att ni ber för oss.

Gros Bisous,

Gabriella et Anthia

IMG_1976[1]

Posted in Uncategorized | Comments Off

Tisdag i Marseille

Bonjour!

Inte mycket mer franska än så kunde jag innan jag kom hit men efter två dagar här i Marseille kan jag säga lite mer. Till exempel kan jag säga trevligt att träffas och fråga någon om den vill gifta sig med mig, för sånt är alltid bra att kunna säga…

Hur som helst, hSSC_0368[1]SSC_0370[1]elt ärligt var jag inte så motiverad att åka hit från första början. Jag ångrade mig lite någon minut efter att jag anmält mig men nu är jag så glad att jag åkte. En liten dröm som jag hade för många år sedan har blivit sann, jag är på missions-resa och jag gillar det. Och jag älskar Marseille. Det är en så mysig stad helt i min smak och människorna jag mött har varit så trevliga och glada, trots att jag inte förstått mycket av vad de sagt.

Det är främst idag som vi träffat människor. I vårt team är vi indelade i tre mindre grupper och alla grupper har fått betjäna människor på olika sätt. Min grupp stannade kvar i kyrkan och sålde mat för en billig peng till några av de fattigaste i området, och jag gillar det. Inför den här resan så tänkte jag att jag ville vara med och göra något praktiskt för att hjälpa och det var verkligen vad jag fick göra idag. Att se så många som inte alls har det lika bra som jag har det och att jag idag fick chansen att göra det jag kunde gjorde mig glad. Dessutom blev jag så glad när jag såg att en man som kommit till kyrkan utan att köpa mat, fick mat av de som precis hade köpt. Kanske gillade de inte maten, de fick inte välja vad som skulle köpas, men det gör mig ändå glad att se att de då ger bort den till någon annan som behöver.

På kvällen var vi med på kyrkans bönemöte. Det var vi, pastorn och tre till varav en var Sara som vi hjälpte tidigare idag. Pastor Jean-Louis pratade lite kort kring Jeremia 29:11-14 och påminde oss om att för Gud är all tid rätt. Sedan sjöng vi lovsång tillsammans på både svenska, engelska och franska. Gabriella sade något väldigt smart om att Gud är en global Gud och inte bara en Gud som finns i vår lilla kyrka i vår lilla stad, det är ju därför vi kan göra det här. Gud finns överallt och vill att alla överallt ska få reda på det och se hans kärlek för dem och det märktes under lovsången vi sjöng. Bra avslut på en bra dag.

Jag vet inte om jag kommer göra något större intryck på någon av de jag möter här nere, men mycket som händer gör intryck på mig. Det är så mycket som händer och jag är inte alls van vid att Gud är en så stor del av mitt liv trots att det är så jag vill ha det egentligen. Kanske är det på grund av alla dessa intryck som många av oss går runt trötta som zombies, men jag tror att tack vare detta så kommer vi minnas denna vecka som något underbart.

Tack för era böner, passez un bon moment!

/Sara

Posted in Uncategorized | Comments Off