Ryttargårdskyrkans Öppna Fritids söker nu 1 person till vårt arbetslag

2017-09-13 | Fritids

Resurs/Fritidsledare

Ryttargårdskyrkan ligger precis på infarten till Universitetssjukhuset i ett lummigt och härligt område med minigolfbana och stora gräsytor på tomten. Barnen som kommer till oss är 10-12 år (årkurs 4-6). Fritids har öppet på eftermiddagar efter skoltid samt studiedagar och lov.

Du som söker ska dela våra grundläggande värden som också finns med i skolans värdegrund och uppdrag om varje människas lika värde, respekt för vår gemensamma miljö, individens frihet och integritet. I överensstämmelse med den etik som förvaltas av kristen tradition och västerländsk humanism tycker vi att det är viktigt att fostra barnens rättskänsla, generositet, tolerans och ansvarstagande.

Arbetsbeskrivning

Att vara en del av arbetslaget med fokus på att stötta enskilda barn som är i behov av särskilt stöd.
Arbetstid mån-fre 13:00-17:00

Kvalifikationer

Vi söker dig som känner ett engagemang för barn, som är bra på att samarbeta, kommunicera och hitta lösningar i olika situationer. Barnskötarutbildning eller fritidsledarutbildning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Visstidsanställning 50 % (studiedagar och lov eventuellt 100%)
Sista ansökningsdatum: 2017-09-30
Tillträde enl. överenskommelse, intervjuer sker löpande.

För mer information kontakta föreståndare:
Jorge Ibanez
jorge.ibanez.felaktigryttargardskyrkan.se

Vårstädning i Ryttargårdskyrkan

2017-04-04

Lördagen den 22 april, med start kl 9:00. Känn ditt ansvar och kom med. Vi behöver städa både inne och ute. Någon form av förtäring serveras. Välkommen!

Dop och Steg in i församling

2017-03-04 | Undervisning

Funderar du på att döpa dig? Vi planerar för dop söndagen den 23 april.

Dopskola för vuxna
30 mars kl 19.00. För den som funderar på dopet, vill påminnas om dopets innebörd, eller vill kunna berätta om dopet för någon annan. Anmälan senast 28 mars.

Steg in i församling
23 mars kl 19 är går kursen ”Steg in i församling” som är en träff för dig som är nyfiken på vad ett medlemskap i Ryttargårdskyrkan innebär.

Anmälan
Skicka ett mail till info.felaktigryttargardskyrkan.se eller prata med någon av pastorerna.

Ny Ryttarlista

2017-03-28 | Musik

Ryttarlistan innehåller spellistor på Spotify med musik som är gjort av kristna artister. Den nya listan finns här: http://www.ryttargardskyrkan.se/musik/ryttargardslistan

Hungriga lägerbarn?!?

2017-01-17 | Barn

Vill du hjälpa till att laga mat till barnen på Sportlovslägret på Östgötagården 17-20 februari?

Hör av dig till johanna.elander.felaktigryttargardskyrkan.se med frågor och anmälan.

Dop och Steg in i församling

2016-11-28 | Undervisning

Funderar du på att döpa dig? Vi planerar för dop söndagen den 11 december.

Steg in i församling
1 december kl 19 är går kursen ”Steg in i församling” som är en träff för dig som är nyfiken på vad ett medlemskap i Ryttargårdskyrkan innebär.

Anmälan

Luciatåg 11 dec

2016-11-16 | Barn

Kom och var med i barnens luciatåg i kyrkan! För dig som är 7-15 år.

Vi övar måndagskvällarna den 21 november, 28 november och 5 december kl. 18-19. Även under Löfteslandet den 4 december och 10 december kl. 9-12 i kyrkan (genrep). Man får vara med även om man inte kan alla gånger! Hör av dig till barnkörsledarna på barnkorsledare.felaktiglists.ryttardardskyrkan.se eller till någon pastor/ledare i kyrkan för mer info.

Härbärget öppnar 18 november

2016-11-05

För fjärde säsongen öppnar Härbärget i Ryttargårdskyrkan. Fr.o.m. 18 november och är öppet t.o.m. 31 mars 2017. Härbärget är en del av verksamheten Crossroads som finns för att möta utsatta EU-migranter som försörjer sig genom tiggeri i Linköping. De ges möjlighet att sova inomhus, en enkel kvällsmat och frukost. Stadsmissionen i Linköping driver verksamheten. Linköpings kommun är med och stöder Crossroads ekonomiskt. Ryttargårdskyrkan ställer gympahall, duschutrymmen och matsal till förfogande kostnadsfritt.

När och var ska uppdraget utföras:

Morgonpass: kl. 06:30 – 07:30
Kvällspass: kl. 21:30 – 22:30
Plats: Ryttargårdskyrkan, Djurgårdsgatan 97, Linköping

Vill Du vara med som volontär?

Vill Du vara med och göra skillnad i Härbärget och sprida evangelium med Din närvaro? Anmäl dig till Stadsmissionen:

Volontärsamordnare
Samanta Jakobson samanta.jakobson.felaktiglinkopingsstadsmission.se

Projektledare, Crossroads
Elin Sjögedahl elin.sjogedahl.felaktiglinkopingsstadsmission.se

Crossroads

Du kan läsa mer om hela verksamheten Crossroads på: www.linkopingsstadsmission.se/crossroads

Stort tack för Din insats!
Med vänliga hälsningar Ryttargårdskyrkan och Stadsmissionen/Crossroads

Videoproduktion: Erik Ljunggren, esra.nu

Volontärträff 10 november kl 17-19 i Oasen, Ryttargårdskyrkan

En upptaktsträff för dig som vill hjälpa till med Härbärget. Det bjuds på smörgås och kaffe. Meddela allergier till Elin Sjögedahl (se ovan).

Insamling till EU-migranter

2016-11-05

Nu finns det möjlighet att återigen få bidra med hygienartiklar m.m. till Härbärget i Ryttargårdskyrkan.

När? Fram t.o.m. mars 2017.
Vad behövs? Tandkräm, Tvål, Schampo, Deodorant, Filtar, Underkläder, Vantar, Mössor, Strumpor.
Var? Ryttargårdskyrkan, lämna i lådan vid hissen. Om du är osäker, fråga i caféet.

Vid eventuella frågor, mejla då till Diakonirådet: diakonirad.felaktigryttargardskyrkan.se

Stort tack för Ditt bidrag!

Diakonirådet
Ryttargårdskyrkan

45 minuter bibelstudium

2016-10-21 | Undervisning

Varannan torsdag kl 18.15-19.00 i Ekkällan.

Tema 1 Korinthierbrevet med start 3 november. Samtliga datum före nyår (fortsätter efter nyår): 3 nov, 17 nov samt 1 dec.