Hallå hallå, Sofia här!

Klockan är nu 03.30 och vi sitter i gaten och väntar på planet som ska ta oss till Kiev och sedan hem till Sverige igen. Vi har snart varit vakna ett dygn och det har minst sagt varit ett händelserikt sådant.

Imorse delade vi på oss och firade Jesu uppståndelse i två olika kyrkor, otroligt spännande upplevelser på många sätt. Sjukt häftigt att se hur de kristna församlingarna här så öppet vågar predika och lovsjunga Guds namn när hela samhället går emot dem. Dock var allt på arabiska så för vår del var det lite svårt att hänga med men vi tar ändå med oss deras enorma frimodighet och känner oss väldigt inspirerande och uppmuntrande.

Efter lunch åkte vi till typ en flod/ett vattenfall som vi vandrade och klättrade upp och sedan ner för igen. Det var bland det mäktigaste jag någonsin gjort och upplevt, helt galet!! Det var minst 30 grader i luften och något liknande i vattnet vi vadade i så ni kan vara lugna, ingen frös! Då och då stannade jag upp, lyfte blicken från de något hala stenarna och möttes av omgivande klippväggar som sträckte sig typ 50 meter upp mot den klarblå himlen, det var helt magiskt! Jag, och fler med mig, slogs och berördes starkt av hur vacker natur som finns och hur mäktig Guds skapelse är. Mirakulöst nog kom vi undan med endast några skavsår och blåmärken, hur BRA!!?

”Simma” i döda havet.

Bilarna rullade vidare mot en helt sagolik resort vid Döda havet. Att bada där var minst sagt en upplevelse vi sent, om ens någonsin, kommer glömma. Vattnet består av ca 33% salt vilket gör att det är i princip omöjligt att stå på botten eller ens hantera sig själv i vattnet, vi flöt som korkar. Stenarna på stranden var täckta av saltkristaller och likaså var vi när vi efter några om och men tagit oss upp på bryggan igen. Jag har nog aldrig känt mig så akut behov av att duscha någonsin men som tur var fanns både dusch och pool på resorten. I poolen fanns förresten en bar också, så där stod vi i poolen under palmerna med varsin drink i handen och såg hur solen gick ner över Israel på andra sidan Döda havet. DET VAR MAGISKT!

Kärlekspar i Solnedgången.

Nu har vi tagit farväl av arbetarna vi varit med i veckan och inväntar som sagt boardingen. Tack för oss och TACK för all support!

Teamet sover och tagget är obeskrivligt 03:34 en söndagnatt

<3