Bog me voli, bog tebe voli – Gud älskar mig, gud älskar dig

Hejsan hoppsan alla familjemedlemar, förebedjare och vänner!!

Dagen startade med att vi samlades i centret och åt frukost ungefär klockan åtta. Efter det hade vi ett kort bibelstudium följt av lovsång. Efter lovsången tog vi tid till att be för de människor vi skulle träffa under dagen. Efter det började träningen. Vi skulle träna in sånger, rörelser och lekar som vi skulle använda senare under dagen. Sedan åt vi lunch, spaghetti och köttfärsås. Mycket gott!

Efter någon timme var det äntligen dags att bege sig till en plats kallad Stup. När vi kom fram till Stup möttes vi av ett mycket fattigt område. Husen såg ut som något man i Sverige skulle kunna kalla för skjul. Det gjorde ont i hjärtat att se hur illa folk har det där. Vi lastade ut bollar och andra leksaker från bilen och samlades på en basketplan. Dagens aktivitet var nämligen att hålla en aktivitetsdag på basketplanen för romerska barn.imageimageimage

image

Basketplanen fylldes strax därefter av romerska barnfamiljer. I cirka 2 timmar spelade vi fotboll, lekte lekar och fikade med barnen. Dessutom sjöng vi sånger, gjorde rörelser och spelade drama tillsammans. Vi avslutade vår stund där med att dela ut paket som vi haft med oss till barnen. Dessa paket var en gåva från kyrkor i Tyskland. Paketen innehöll leksaker, godis , tandborstar och tandkräm. Efter det sa vi hejdå till alla fina barn vi träffat och åkte tillbaka till centret.

Väl tillbaka i OM-centret bad vi ännu en gång för barnen. Vi pratade även om de intryck vi fått av tiden i Stup.  De andra i teamet höll med oss om att vi haft det riktigt roligt med barnen och det kändes kul att sprida glädje till folk som har det så dåligt. Något vi reagerade på var ett gäng killar som inte hade romersk bakgrund som stod brevid basketplanen. När vi frågade dem om de ville spela fotboll med oss så ville de inte det , troligtvis eftersom att de inte ville blanda sig med romer. Det bevisar att det som är sägs om hur romer behandlas är sant, de betraktas som hundar.

Vi känner oss verkligen brustna i hjärtat efter att fått uppleva detta, men vi känner även en stor glädje över att just vi fått vara där. Solen sken och vi såg att barnen hade det roligt eftersom att de log så mycket mot oss. Vi kände verkligen att det fantastiska vädret hjälpte oss att orka leka med barnen.

Vi känner att det vi upplevt gjort oss motiverade till att hjälpa människor som har det sämre än oss, dels genom att skänka pengar, men också genom att bidra med praktiskt arbete. Det kan vara svårt att förstå vilket behov fattiga människor har av hjälp från rikare länder när man inte sett det med egna ögon, men vi vill ändå uppmuntra er till att på något sätt bidra med pengar eller liknande till välgörenhetsorganisationer.

Ikväll ska vi få besök (och få höra vittnesbörd) av en man som var med och startade den första evangeliska kyrkan i landet, det ser vi fram emot! Vi ska också få fira en av M arbetarnas söner som fyller 18 år idag.

Hoppas ni har det lika varmt och skönt i Sverige som vi har det här!
Mvh Elin och Sam

2 reaktion på “Bog me voli, bog tebe voli – Gud älskar mig, gud älskar dig”

1. Vad roligt det är att få ”följa med”lite på er resa. Vi förstår att ni har det roligt och intressant och att ni får många nya erfarenheter. Ni är verkligen Guds händer och fötter. Det ska bli kul att få höra mer när ni kommer hem.
    Gud välsigne er alla!
    /Stina &Jonas

2. Det är gripande och uppmuntrande och utmanade att läsa om allt ni gör och är med om!
    Det är INTE lika varmt här…