Christ is risen – get fat, Sarajevo

Tjingeling allesammans där hemma!

Idag är var andra dag i Bosnien och idag har vi firat gudstjänst för fulla muggar! Vi började dagen med att kolla hur alla hade sovit denna natt och de flesta hade sovit bra vilket är ett bönesvar da vi behöver all sömn vi kan fa. Vi begav oss sedan till OM-basen för att fa i oss frukost och starta varan dag. Vi delade fran ett kapitel ur Efesierbrevet och sedan hjälpte vi till att ställa i ordning för gudstjänst. Gudstjänsten hölls pa basen och den lilla församlingen bestod av ungefär tolv personer.
Under gudstjänsten fick vi tillfälle att sjunga pa bosniska och det var flera utav latarna vi kände igen vilket var roligt da man ända kunde första vad man sjöng. Jonathan fick tillfälle att dela sitt vittnesbörd och efter det fick vi be för människorna i församlingen. De var mycket tacksamma för att vi  var där och bad för de och vi vill uppmuntra er där hemma att be för Bosnien eftersom att manga här behöver Jesus i sina liv och de behöver även fa förlata människor för vad som hänt tidigare i landet.
IMG_400928.03.2016

Efter gudstjänsten var det dags för lunch. Vi har förmanen att ha en fantastisk kvinna här som lagar mat och förbereder at oss. En riktig välsignelse. Med uppmaningen”Christ is risen – get fat” högg vi in i var lunch som var oerhört god. För övrigt är maten väldigt bra här och det glädjer oss alla!
IMG_403928.03.2016

Pa eftermiddagen började vi öva pa latar och ett drama som vi skulle halla i en större kyrka pa eftermiddagen. Det gick väldigt bra bade pa själva repetitionen och gudstjänsten och stämningen i gruppen är väldigt bra. Pa gudstjänsten fick vi möjlihet att dela vittnesbörd och framföra den lat som Sofia skrivit pa bosniska. Det var mycket uppskattat och vi fick manga bra samtal med människorna efter gudstjänsten.
IMG_406128.03.2016
IMG_408428.03.2016

Imorgon ska vi och hjälpa till att städa upp efter en storm som varit hemma hos romer. Romer i samhället blir inte sa bra behandlade och manga lever i fattigdom sa det ska bli spännande att fa hjälpa till hemma hos dem. Detta är även nagat ni gärna far be för. Att människor ska fa se andra människors värde och behandla alla med respekt. Stina, paminner Bosnien mycket om Rumänien där jag varit tidigare. Det finns ett par ord som paminner om  rumänska sa det är roligt. Men framförallt ar det mycket fattigdom, manga romer och religionen är mer av en tradition än livsomvandlande. Man känner verkligen av hopplösheten och bönen blir – Gud, grip in!

Nu sitter vi pa basen och har precis ätit en lättare maltid och ska dela vittnesbörd för att Senare ta oss tillbaka till där vi bor för en god natts sömn!
Hoppas att ni har det bra där hemma!

Frid
Johanna och Stina

4 reaktion på “Christ is risen – get fat, Sarajevo”

1. Jättekul att läsa! Det ni gör är så viktigt. Idag i Ryttargårdskyrkan predika Sara E om att Jesus sänder oss som Fadern sände honom. Ett uttryck för det är precis det ni gör nu.

2. Så intressant och lärorikt att möta syskon för att fira gudstjänst även om man inte talar samma språk. Ber att ert praktiska arbete ska funka bra!

3. Va bra ni skriver o berättar, det berör o bilderna förstärker verkligen vilken fasa det är när kriget drabbar ett land. Blir intressant att höra om er dag idag.